terdolen_logo

Ter Dolen

 

Nadat de abten van Sint-Truiden en later oud premier Duvieusart kasteel De Dool verlaten hadden, openden wij de eeuwenlang gesloten kasteelpoort waarmee het succesverhaal van onze abdijbieren begon.

We ontvangen U natuurlijk graag in Helchteren op De Dool om de echte sfeer ter plaatse te proeven.
Maar wie niet wil wachten kan uiteraard onze bieren reeds thuis of op café degusteren.

!

Ter Dolen Armand 33 cl

TD-ARM-33
Gewicht: kg
amand

Dit bier werd ontworpen ter ere van de medestichter "Armand DESPLENTER" van kasteelbrouwerij De Dool door wiens brouwersroots de brouwerij ontstaan is. Dit prachtig bier draagt dan ook zijn naam.  "ARMAND" TER DOLEN is een bijzonder verfrissend bier. Het erg fruitige aroma is het resultaat van de dry-hopping met de Amerikaanse hopsoort Cascade. Bij het opsnuiven van de eerste aroma's van dit bier herken je daardoor een mooi fruitig boeket van citrus en grapefruit. Bij het proeven van het bier zal je deze fruitigheid uit de hop verder herkennen en proef je een bijzonder aangename hoppige nasmaak zonder dat het bier een overdreven bitterheid heeft.Het bier werd diep uitgegist zodat het resulteert in een licht verteerbaar en dorstlessend drankje dat toch enige voorzichtigheid in consumptie vraagt aangezien het een bier van 7% alc. vol. is.Om zoveel mogelijk hoparoma's te bewaren werd het bier niet gefilterd waardoor het als een mooi licht troebel bier met kraakwitte schuimkraag geserveerd kan worden in een stevig bijpassend bierglas.

Ter Dolen Armand 75 cl

TD-ARM-75
Gewicht: kg
amand

Dit bier werd ontworpen ter ere van de medestichter "Armand DESPLENTER" van kasteelbrouwerij De Dool door wiens brouwersroots de brouwerij ontstaan is. Dit prachtig bier draagt dan ook zijn naam.

"ARMAND" TER DOLEN is een bijzonder verfrissend bier. Het erg fruitige aroma is het resultaat van de dry-hopping met de Amerikaanse hopsoort Cascade. Bij het opsnuiven van de eerste aroma's van dit bier herken je daardoor een mooi fruitig boeket van citrus en grapefruit. Bij het proeven van het bier zal je deze fruitigheid uit de hop verder herkennen en proef je een bijzonder aangename hoppige nasmaak zonder dat het bier een overdreven bitterheid heeft.

Het bier werd diep uitgegist zodat het resulteert in een licht verteerbaar en dorstlessend drankje dat toch enige voorzichtigheid in consumptie vraagt aangezien het een bier van 7% alc. vol. is.

Om zoveel mogelijk hoparoma's te bewaren werd het bier niet gefilterd waardoor het als een mooi licht troebel bier met kraakwitte schuimkraag geserveerd kan worden in een stevig bijpassend bierglas.

Ter Dolen Blond 33 cl

TD-BL-33
Gewicht: kg

Ter Dolen Blond

Het eerste Limburgse abdijbier en tevens het eerste bier door kasteelbrouwerij De Dool gebrouwen.
Het is een volmondig, fluweelzacht en onvergelijkbaar blond, lichtbitter en -fruitig degustatiebier van hoge gisting met 6,1% alcoholgehalte dat volgens het Reinheitsgebot gebrouwen wordt met 2 soorten mout en 2 edele hopsoorten en door onze brouwmethode na gisting een volle zachte smaak krijgt.

Net zoals alle Ter Dolen bieren is de Ter Dolen blond gebrouwen met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Alhoewel je het niet onmiddellijk zou zeggen is Ter Dolen Blond 30% bitterder als een doorsnee pils.
Dit bier, dat velen op het prachtige terras aan de brouwerij hebben mogen ontdekken, wordt van het vat als een echte dorstlesser gedronken. Zoals een echt abdijbier verlangt wordt Ter Dolen blond hergist op fles

Ter Dolen Donker 1/3

TD-DO-33
Gewicht: kg

Dark Ale : Abbey / Trappist

Bronze Ter Dolen Donker

By De Dool NV - Kasteelbrouwerij Belgium

Oorspronkelijk gebrouwen als kerstbier is dit onweerstaanbare donkere degustatiebier van 7,1% alcoholvolume vrijwel onmiddellijk een vaste waarde geworden.
Het is een neutraal fruitig lichtzoetig en zacht donker abdijbier van hoge gisting gebrouwen met 3 soorten mout en 2 hopsoorten met toevoeging van lichte en donkere kandijsuiker.
De meest gebruikte mout voor dit bier is de Munchener gerstemout. Dit gerstemout werd op iets hogere temperatuur afgeëest waardoor er een lichte verkleuring ontstaat. Hierdoor vind je in de Ter Dolen Donker ook een biscuit-achtige smaak. Hier bovenop komen lichte karameltoetsen afkomstig van een deel gekarameliseerde mout, aangevuld met de typische smaken van lichte en donkere kandijsuiker.
Onze donkere hergist op fles.

Ter Dolen Triple 1/3

TD-TR-33
Gewicht: kg

Ter Dolen Tripel

Een echt volwaardige volmout tripel van 8,1 % alcoholgehalte van koperblonde kleur. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot met 2 soorten mout en 2 soorten hop die 100% in België worden geteeld.

De Ter Dolen tripel is het superlatief van de typische Ter Dolen malsheid. Door bij het brouwen uitsluitend graan en geen suikers te gebruiken wordt de malsheid nog versterkt en heeft dit bier een rijk mondgevoel. Bij de eerste slokken proef je heel veel zachte tonen, vol van smaak met veel body zonder echt zoet te zijn. De hardere impressies, die dikwijls bij het proeven van granen zijn waar te nemen, zijn door de Ter Dolen gist mooi uitgevlakt tot een evenwichtig geheel. Eens het bier de tong is gepasseerd komt de nasmaak. Met zijn 30 EBU bitterheid is dit bier binnen het Belgisch tripelassortiment zeker geen doetje, bovendien is het een “vol hop” bier. Er wordt dus enkel gebruik gemaakt van natuurlijke hop wat je proeft in de nasmaak wanneer deze tripel een klein minuutje de keel is gepasseerd en er een aangename bitterheid waarneembaar blijft wat je doet verlangen naar een volgende slok!
Deze unieke tripel wordt hergist op fles.

Ter Dolen kriek 1/3

TD-KR-33
Gewicht: kg

Ter Dolen Kriek

Dit brouwsel van kasteelbrouwerij De Dool is een echt succesnummer en bovendien uniek in de wereld als een kriekabdijbier en daarom geschonken in 33cl glazen.
Dit ongefilterd bier van hoge gisting met een alcoholvolume van 4,5% waar verse kriekensappen aan toegevoegd worden, is gemaakt van 1 soort mout en tarwe en 2 hopsoorten met toevoeging van kruiden als koriander en sinaasappelschillen.
Het is een zoet fruitbier met een citroenzurige toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.

Armand Glas

TD-ARM-GL
Gewicht: kg